onsdag 16. mars 2011

Supersøte marengs

Nam! Disse nusselige marengsene er sprø utenpå og har en deilig, seig kjerne..














Alt du trenger er:

4 eggehviter
1 ts sitronsaft
3,5 dl sukker
3/4 dl vann


1. Pisk eggehvitene stive

2. Tilsett 1 dl sukker og sitronsafta mens du fortsetter å piske

3. De resterende 2,5 dl av sukkeret tar du i en kjele med 3/4 dl vann. Kok opp og la det boble i 4-5 min til laken er litt seig.

4. Tilsett den varme sukkerlaken i marengsen - i en tynn stråle! - mens piskingen fortsetter

5. Pisk videre til marengsen blir kald og får en tykk, softisaktig konsistens.

6. Tilsett konditorfarge hvis du ønsker det

7. Sprøyt små topper ut på et bakepapir

8. Stekes midt i ovnen på 150 grader i 10-15 min (kommer an på størrelsen)

9. Avkjøl på bakeplata

10. Pynt med smelta mørk kokesjokolade


Oppbevar i en tett boks, spise dem alene eller sammen med is.

Enjoy! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar