søndag 6. mars 2011

Endelig fastelavn!



Endelig er dagen her - fastelavn. Den store bakedagen. Viktigere enn julaften og 17. mai til sammen! Hurra!






Jeg klarte ikke bestemme meg, så jeg brukte like gjerne tre forskjellige fyll i årets boller:

* Bringebærsyltetøy
* Mandelfyll
* Hvit sjokoladekrem med lime

Oppskriften til bolledeigen fant jeg i Hjemmets gjærbakstbilag i fjor sommer, og den er helt fantastisk! "Briocher med hvit sjokolade" heter den der. Man kan selvsagt fylle dem med hva man vil.

Til 12 stk i muffinsbrett:

3 dl melk
1 pk gjær
550 g hvetemel
75 g sukker
1 ts salt
1 egg
75 g smør

Hvit sjokoladekrem:

150 g hvit sjokolade
1 dl kremfløte

revet skall og saft av en halv lime

Mandelfyll:

ca. 100 gram malte mandler
1-2 eggehviter
ca. 100 gram melis

Slik gjør du:

* Bland mel, sukker, salt, gjær og egg
* Tilsett fingervarm melk (37 grader)

* Bland deigen godt sammen
* Skjær smør i terninger og kna dem inn i deigen - til alt smøret er blanda inn
* La deigen heve i ca. 1 time under plast

* Smelt den hvite sjokoladen sammen med fløten og tilsett revet skall og saft fra limen

* Del deigen opp i 12 deler, rull dem til boller og kjevle eller trykk dem ut til flate lapper
* Legg fyllet oppå, brett kantene opp og sett bolla i muffinsform i muffinsbrett.
* La bollene heve under et håndkle i ca. 1 time

* Pensle med egg
* Stek i ca 10 - 15 minutter på 200 grader

* Dryss melis på før servering

Og helt til slutt - kos deg!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar