3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl potetmel
0,5 ts bakepulver
4 ss kakao
1. Pisk
egg og sukker til eggedosis
2. Sikt
det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen
3. Stek
i langpanne midt i ovnen på 250 grader i ca 5 min. Pass på den!
4. Velt
kaka over på et håndkle/ bakepapir strødd med sukker.
5. Dra
forsiktig av bakepapiret og avkjøl kaka med langpanna eller et fuktig håndkle
over.
PS! Dette var min aller første rullekake, og jeg fulgte en oppskrift
og framgangsmåten derfra (håndkle under – langpanne over). Kaka mi sprakk litt
når jeg rulla den. Jeg tror suksessen hadde vært større dersom jeg hadde brukt
mamma-metoden (bakepapir under – fuktig håndkle over).
6. Ha
på sjokoladekremen og rull kaka sammen fra langsiden.
Sjokoladekrem:
1. Pisk
sammen mykt usalta smør, melis og Philadelphia til en jevn og fluffy krem
2. Tilsett
3-4 ss kakao og en liten dæsj sjokoladesaus (gir god smak og fin farge!) og pisk videre
3. Bland
til slutt inn 100g mørk sjokolade, hakket i biter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar