Fantastiske Franz Joseph...
Oppskriften er en blanding av to, den ene fra Det søte liv, som forøvrig har veeeldig mange gode oppskrifter. Sukk!
Bunn:
6 eggehviter piskes stivt sammen med
400 g sukker som blandes i gradvis.
Til slutt blandes det inn 200 g malte mandler og 200 g finknuste kavringer.
Stekes i 20 min på 170 grader - i en (halvstor) langpanne.
Krem:
Pisk sammen 300 g smør og 300 g melis til en luftig smørkrem. Pisk inn 2 ts vaniljesukker og 3 sp kakao. Pisk
så inn 6 eggeplommer - én om gangen. Kremen has på når bunnen er blitt kald. Sett kaken kaldt mens du lager sjokoladetrekket.
Sjokoladetrekk:
400 g mørk kokesjokolade smeltes sammen med 100 g delfiafett (passer til stor langpanne). Avkjøl og ha på når sjokoladekremen er blitt kald.
Når sjokoladetrekket nesten er helt stivt, deler du kaka inn i passe store porsjonsstykker.
Franz Joseph bør serveres kald. Nam!
Jeg brukte den nye bestevennen min, mandelkverna, både til mandler og kavring. Super-Aanonsen!
Åååå, nå gleder jeg meg vaffal til å komme! :D
SvarSlettHåper du ble mett i magen :)
SvarSlettDet var helt fantastisk.. den muffinsen drømmer jeg om enda! :D
SvarSlettJeg har flere i fryseren, men uten krem. :)
SvarSlett